2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Farabi Değişim Programı Başvuruları 14 Şubat-14 Mart 2014

 

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

 

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ/GÜZ+BAHAR YARIYILI İÇİN FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURU İLANI

 

Başvuru Tarihleri                  : 14 Şubat – 14 Mart 2014

 

Tüm başvurular online olarak alınacaktır.

Farabi Değişim Programı olarak adlandırılan Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci değişim programıdır.

Farabi Değişim Programı, öğrencilerin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.

Öğrencilerin, ortak bir kredi sistemi çerçevesinde belirlenen kredilere dayalı ders yükleri, kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumlarında aynı yarıyılda almaları gereken ders yükünden daha az olamaz. Değişimde ders sayısı değil, derslerin kredileri dikkate alınır. Yükseköğretim kurumlarının imzaladıkları protokolde mutabık kalınması şartıyla, öğrenci değişiminde AKTS kredilendirme sistemi esas alınır.

Farabi Değişim Programının uygulanmasına ilişkin ilkeler, Yönetmelik ve Esas ve Usuller ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler http://farabi.yok.gov.tr  linkini tıklayarak bu bilgilere ulaşabilirler.

 

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİSİ OLABİLMEK İÇİN BAŞVURAN ÖĞRENCİLERDE ARANAN ŞARTLAR

1-  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin tüm fakülte, yüksekokul, enstitülerden birine kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisi olması,

2-  Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.0/4 olması,

3-  Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının en az 2.5/4 olması,

4-                Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler, Farabi Değişim Programından yararlanamazlar. Ancak, gelecek eğitim     öğretim yılı için 1. Sınıf öğrencileri başvuru yapabilirler.

5-                Yüksek lisans ve doktora öğrencileri, hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemleri ile esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan yararlanamazlar.   

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

 

1-      Aday Öğrenci Başvuru Formu  

2-      Not Belgesi (2 adet)

3-      Fotoğraf (2 adet)

4-      Kimlik Fotokopisi

(Not Belgesi, fotoğraf ve kimlik fotokopisinin online başvuru yaptıktan sonra ofisimize bırakılması gerekmektedir.)

 

FARABİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMINDA BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÖĞRENCİ SEÇİMİ

Gidilecek yükseköğretim kurumunun eğitim dili Türkçe ise, değerlendirmede, başvurusu geçerli öğrencilerin not ortalamaları dikkate alınır. Ve her bir program için not ortalamaları yapılarak seçim yapılır.

Gidilecek yükseköğretim kurumu tamamen ya da kısmen yabancı dilde eğitim-öğretim yapıyor ise, değerlendirmede başvuru şartlarına sahip, başvuruda bulunan öğrencinin not ortalamasının %50 si ile eğitimde kullanılan yabancı dile ilişkin seviyesini gösteren yabancı dil puanlarının %50’sinin toplamı dikkate alınarak, her bir program için öğrencilerin ağırlıklı not ortalaması sıralanarak seçim gerçekleştirilir.

Daha önce Farabi öğrencisi olarak başka bir üniversiteye giden öğrenciler başvuru yapamazlar. Ancak, Erasmus, Mevlana öğrencisi olarak yurtdışına giden öğrenciler bu değişimden de yararlanabilirler.

Başvurulan Üniversiteye anlaşmalı olduğu Yükseköğretim Kurumlarından yapılan tüm başvurular değerlendirilip not ortalamasına göre ve kontenjan dâhilinde kazananlar belirlenir.

 

ÖĞRENCİ BURSLARI

Farabi Değişim Programına katılan öğrencilerin, öğrenim gördükleri süre içinde aldıkları burslar ve krediler devam eder. Ayrıca Farabi Değişim Programı öğrencisi olma hakkını kazananlar, lisans öğrenimi gören öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanuna göre ödenmekte olan aylık burs miktarının bir buçuk katı tutarı kadar YÖK Yürütme Kurulu tarafından belirlenen tutarda burs ödenir.

Burs miktarının %70’i aylıklar halinde öğrenciye ödenir. Geri kalan %30 burs miktarının toplamı belirlenirken, öğrencinin başarı durumu dikkate alınır.

 

Önemli not: Bu bir ön seçimdir. Tercih edilen Üniversite tarafından kabul edilip ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanarak ilan

edilmedikçe Farabi Değişim Programı öğrencisi olarak gideceğiniz garantisi söz konusu değildir.               

 

Seçim Sonuçları; geçerli başvuru yapmış bütün öğrenciler, tercih edilen üniversitenin başvuruları arasından not ortalamasına göre üniversitenin kontenjanı dâhilinde sıralanır.

 

Değişim yapılabilecek Üniversiteler için tıklayınız.

 

Online başvuru için; Aday Öğrenci Başvuru Formunu doldurarak başvuruyu tamamla tuşuna basınız.

 

              İletişim Adresi:  0 252 211 1940 /1908/1851- farabi@mu.edu.tr/farabi.mu.edu.tr

              Su Ürünleri Fakültesi Kat.1 Farabi Kurum Koordinatörlüğü, Kötekli-MUĞLA

 

 

Son Güncelleme Tarihi : 11.03.2014 11:24:36 Okunma Sayısı : 20432

Son Duyurular